Om företaget
Erfarenhet, bredd och flexibilitet

Br. Wiks Åkeri i Mora kombinerar erfarenhet med bredd och flexibilitet. Tjänsteutbudet delas in i två delar: Transportuppdrag åt industrin samt tung verkstad. Transportuppdragen är koncentrerade till Sverige och Norge, men BR. Wiks Åkeri har hela Norden som täckningsområde. I transportuppdragen använder vi lastväxlarfordon för att leverera flexibilitet till kunden.

Går inte bet

Bröderna Ronny och Reine Wik’s företag har sitt ursprung i fadern Hans Wik’s åkeri, som startade 1967. Bolaget Br. Wiks Åkeri AB startade 1995. Med åren har kunnandet byggts upp, och 50 år senare är risken liten att det är något uppdrag vi går bet med. Det här är ett åkeri i Dalarna som har dokumenterad erfarenhet och satsar på att ge kunderna trygghet. Vi erbjuder både en bred kompetens men även spetskompetens inom många områden! I dagsläget är antalet anställda 13 personer.

Kunder

De flesta kunder finns inom industrin. Några exempel är:
• EON
• Scanmast
• PEAB
• Suez
• Stora Enso

Hjälper till med det mesta

Br. Wiks är ett åkeri i Dalarna som har ett stort nätverk med underleverantörer. Samtliga är noggrant utvalda. Den som har drivit ett åkeri i så många år har naturligtvis utvecklat en känsla för kvalitet, och vet att ställa krav. Tack vare nätverket, och inte minst sin egen uppfinningsrikedom, är företaget väldigt flexibelt och kan hjälpa till med det mesta

Vill du komma i kontakt med Br. Wiks Åkeri? Klicka här för att komma till kontaktsidan.

ÅKERIET

» Fjärrtransporter av avfall, farligt avfall, farligt gods, returmaterial, slam, restprodukter och bränsle från sågverk. Teknikbärare samt montage med fordonsmonterad kran i samband, mm.

» Transporter och lyft med tung kran

» Lokala containertransporter avfall, insamling av hushållsavfall, glas mm. Vintervägunderhåll, asfalts och grustransporter.

VERKSTADEN

» Påbyggnationer av lastbilar, släp av tunga fordon, mm

» Tillverkning av lastväxlarflak

» Svetsning även aluminium

» Programering och montering av styrenheter